top of page

FORA DE L'ESCOLA!

Hola companys. Som la classe dels periodistes i us parlarem del simulacre de l’escola, bé comencem:

El dijous 28 de març estàvem a projecte lector, va sonar l’alarma d’incendi i vam sortir tots cames ajudeu-me. En principi pensàvem que era l’alarma d’un cotxe que se sentia a classe però no, era l’ alarma d’ incendi. El Santiago ens va dir que anéssim a fer fila i després quan vam sortir de l’escola, vam anar darrere del pati i vam seure a terra. Vam passar nervis perquè era el nostre primer simulacre, en el de l’any passat no vam estar, érem a una excursió. Va ser estrany perquè no sabíem on aniríem.

Creiem que és important haver fet un simulacre per quan passi de veritat perquè ja estarem preparats. Si algun dia sona de veritat ens posarem més nerviosos, el que més pot costar serà sortir de la classe sense córrer i sense cridar.


La setmana passada també van passar altres coses. Els alumnes de quart vam anar al planetari municipal del Guinardó amb tercer.

Vam vam veure les estrelles; l’Ossa Major, l’Ossa Menor, el Cinturó d’Orió,etc. També ens van explicar que l’estrella que més brilla de l’Espasa d’Orió algun dia podria explotar, ser una Super Nova i ens podria semblar veure un doble Sol.

Ens van explicar una història del Lleó: Un Lleó tenia la pell molt dura i anava a aconseguir menjar dels poblats que tenia al voltant. La gent del poblat li va dir a Hércules que matés al lleó perquè ells ja ho havien intentar però com tenia la pell tan dura les fletxes rebotaven. Hércules va estar tres nits buscant al lleó i a la tercera el va trobar en una cova i el va intentar matar però com tenia la pell tan dura no va poder. Finalment, el va escanyar. Va pensar que podia fer-se una capa amb la seva pell per quan la gent l’ataqués, utilitzar-lo d’escut. Però no va poder treure-li la pell. Però tenia una amiga molt llesta que li va dir com treure-li la pell, podia fer-ho usant les ungles del lleó. Va agafar l’urpa del lleó i li va treure la pell i es va fer una capa. Amb el cap del lleó es va fer un casc.


Després vam passar a una altra zona on veiem planetes i ens van ensenyar fotos d’altres planetes; de Júpiter, mart, Venus,etc. Quan vam sortir ens van fer un regal, van encendre les llums del terrat i eren galàxies, estrelles… Ens ho vam passar molt bé, us recomanem que hi aneu.




bottom of page